Making the simple complex is commonplace; making the complex simple, that's creativity.
- Charles Mingus
Lemon8
 

Lemon8 - design and development

Nieuwe site Better.be

www.betterbe.com | Posted on 11 January 2012

Voor onze partner Better.be hebben wij een nieuwe site gerealiseerd.

 

(Binnenkort komen we waarschijnlijk ook aan die van onszelf toe.  Nee, echt !  ;)

Fahrenheit, new and improved!

www.fahrenheitstore.nl | Posted on 29 November 2011

De geheel vernieuwe site van de online sneakershop in Nederland is de afgelopen week live gegaan.

 

Check 'm snel !

Site Buurtzorg Pension

www.buurtzorgpension.nl | Posted on 16 November 2011

Een Buurtzorgpension is een zorgpension met 24 plaatsen voor behandeling en verzorging in een gastvrije omgeving waar mensen tijdelijk kunnen verblijven.

 

 In het Buurtzorgpension werken uitsluitend goed opgeleide, professionele medewerkers die hoogwaardige zorg en diensten kunnen leveren. Gezamenlijk leveren zij alle zorg en gastvrijheid die nodig is om een cliënt veilig en welkom te laten voelen.

Nieuwe site Subvention

www.subvention.nl | Posted on 27 May 2011

Subvention is een subsidie-adviesbureau met vestigingen in Enschede, Ommen en Gouda. Zij werken voor opdrachtgevers in heel Nederland. Subvention informeert haar klanten over subsidiemogelijkheden, vragen subsidies voor hen aan en verzorgen het hele administratieve natraject.

 

Het duurde even, maar de nieuwe site voor Subvention is live!  Nadat we de vorige site in 2007 voor ze hadden ontwikkeld, mochten we het dit jaar weer doen.  Een groter compliment bestaat er voor ons niet.  Frank en Marlies, gefeliciteerd en hartelijk dank voor de super samenwerking !

Directlease lanceert tank-app

directlease.nl/tankservice | Posted on 23 February 2011

Terwijl de politiek zich nog aan het bezinnen is op het transparant maken van de brandstofprijzen, komt DirectLease met de DirectLease Tankservice, een gratis smartphone-applicatie die volledige duidelijkheid biedt in het aanbod van alle benzinestations in Nederland: van de prijs van brandstof (inclusief LPG!) tot de aanwezigheid van een vers broodje.

 

Lemon8 heeft de user-interface voor de Android applicatie bedacht.

Leesmevoor.nl gelanceerd

www.leesmevoor.nl | Posted on 22 November 2010

Op Leesmevoor.nl vind je gratis en geanimeerde voorleesverhalen voor (jonge) kinderen. De verhaaltjes zijn geschreven en getekend door schrijvers en illustratoren uit het hele land. Je kan ervoor kiezen om ze zelf te lezen of een voice-over te laten speken. Alle verhalen worden gratis aangeboden: een combinatie die je online niet veel tegenkomt!

 

Leesmevoor.nl is ontstaan vanuit de persoonlijke behoefte van een goede bekende van ons : Ronald van Raaphorst uit Enschede.  Door zijn tomeloze inzet (en grote hoeveelheden bloed, zweet en tranen) staat het project live !

Wij hebben Ronald geholpen met het bepalen van de strategie en de vormgeving van het concept.

DirectLease.nl favoriete website in autolease onderzoek !

DirectLease.nl behoort tot de 100 beste websites van Nederland. Dat is de uitkomst van een grootschalig onderzoek dat is uitgevoerd door WUA! in samenwerking met Management Team. De uitkomst is gebaseerd op de mening van 3.380 respondenten die gevraagd werd naar hun opinie over 19.617 websites.

 

Een prachtig resultaat voor DirectLease.nl, die daarmee de prijs binnenhaalt voor de beste website van alle leasemaatschappijen van Nederland.

 

Dat vinden wij een geweldig compliment natuurlijk, want Lemon8 ontwierp en ontwikkelde de user-interface voor Directlease.nl. We hebben met de interface vooral geprobeerd om bezoekers met zo min mogelijk clicks de informatie te geven die ze willen: informatie over de auto en de leaseprijs. En dat sluit natuurlijk prachtig aan bij de lijfspreuk van Directlease: "Direct weten waar je aan toe bent". In principe kun je met 2 clicks al je lease auto selecteren, en met een paar clicks extra is het ook snel besteld.

 

Een prachtig compliment dus, voor ons, voor Directlease, en ook voor Betterbe, die verantwoordelijk voor het technische "hart" (de lease-calculatie applicatie). Klik hier om de samenvatting van het onderzoek te lezen.

Vakantie ... eindelijk !

www.lemon8.nl | Posted on 20 September 2010

De timing is uiteraard weer slecht, maar we knijpen er even tussenuit.

 

We proberen de mail en skype gewoon bij te houden, en voor spoedzaken kun je gewoon bellen met ons reguliere telefoonnummer.

 

De 18e zijn we weer terug !

Worldwideworker acquired by Dice

Dice Holdings has acquired the online and events-related business of Lemon8 client Worldwideworker for up to $9 million, as reported by TechCrunch. Dice Holdings provides career websites to professionals, including Allhealthcarejobs.com, and eFinancialCareers.com.

 

We've been fortunate enough to work for Worldwideworker since 2007 and are very proud to have helped them become the top online job site for the energy community. We would like to congratulate Worldwideworker and Dice and wish them much business success!

Zinia lanceert site

www.zinia.nl | Posted on 6 May 2010

Zinia begeleidt innovatieve projecten op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Haar opdrachtgevers zijn gemeenten, woningcorporaties, zorginstellingen, zorgkantoren en zorgverzekeraars. Samen met de opdrachtgever én de betrokken partijen creëren zij de voorwaarden voor de zorg en diensten waar wij in geloven.

 

Wij hielpen Zinia met het ontwikkelen van zowel haar strategie op internet als de website zelf.

Dutch Superbike Championship

www.dutchsbk.com | Posted on 12 April 2010

Het Open Nederlands Kampioenschap Wegraces voor motoren (ONK) is de hoogste klasse die we binnen de nederlandse motorsport hebben. 

 

Om een steentje bij te dragen in de verdere professionalisering en promotie van de prachtige wegracesport hebben we www.dutchsbk.com ontwikkeld.

 

De beta versie staat nu live,  en er ligt nog enorm veel werk (content is immers nog altijd "king") , maar het begin is er en de reacties zijn tot nu toe bemoedigend. 

 

We'll keep you posted !

Innovatiebox

www.innovatiebox.nl | Posted on 30 March 2010

De Nederlandse overheid wil innovatieve ondernemers die een succesvol product hebben ontwikkeld stimuleren door middel van een forse belastingreductie: de innovatiebox.

 

Vanaf vandaag informeert Subvention over deze nieuwe maatregel via een nieuwe minisite www.innovatiebox.nl, ontwikkeld door Lemon8. 

Uiteraard wordt de site in de nabije toekomst uitgebreid.

Nieuwe site Telecats

www.telecats.nl | Posted on 8 February 2010

Er geven ons weinig zaken meer voldoening dan voor de 2e keer aan de slag te mogen voor een bestaande opdrachtgever.

 

Nadat we de vorige site  (gelanceerd in 2006) en bijbehorende identiteit ook al voor ze gemaakt hebben, zijn we de laatste weken druk in de weer geweest met de nieuwe website van Telecats.

 

Hij staat sinds vandaag live.

 

Sander, bedankt voor de snelle en efficiënte samenwerking !

 

Over Telecats B.V.

Met ruim 400 klanten is Telecats een toonaangevende onderneming op het gebied van innovatieve klantcontactoplossingen met behulp van interactieve voice response (IVR), spraaktechnologie en VoIP.

 

DirectLease 3.0

www.directlease.nl | Posted on 9 December 2009

Versie 3.0 van DirectLease is live! Na een succesvolle run, mocht versie 2.0 (tevens door ons ontworpen) met pensioen. We zijn, in samenwerking met BetterBe, vol aan de slag gegaan met versie 3.0. Sneller de lease-auto vinden die je zoekt, makkelijk navigeren, een frisse interface, maar met dezelfde vertrouwde service: de nieuwe DirectLease.nl.

We willen DirectLease en BetterBe hartelijk danken voor de prettige samenwerking en wensen DirectLease veel zakelijk succes met de nieuwe site!

Abiword 2.8

abicollab.net/ | Posted on 28 October 2009

Het was even heftig doorstampen, maar het is gelukt ! 

 

AbiWord is een gratis en open word processor gelijkend op Microsoft Word en is geschikt voor de meest uiteenlopende word processing taken.

 

De nieuwste versie 2.8.0 is vandaag gelanceerd en biedt naast een grote hoveelheid bug-fixes en verbeteringen ook een nauwe integratie met  AbiCollab.net , een gratis webservice waar je documenten kunt opslaan en die het mogelijk maakt om eenvoudig je documenten met vrienden of collega's te delen en formaat-conversies uit te voeren. Daarnaast is het via AbiCollab.net heel eenvoudig om de Collaboration features in de nieuwe AbiWord te gebruiken.

 

Wij hebben , in nauwe samenwerking met Marc van Abisource B.V. (de drijvende kracht achter Abicollab) de nieuwe front-end interface voor AbiCollab.net ontworpen en geimplementeerd. 

 

Marc , gefeliciteerd met het resultaat en thanks voor de super samenwerking !

Kwantum Krassen

www.krassenenwinnen.nl | Posted on 12 October 2009

Er kan weer gekrast worden bij Kwantum !  

 

Ga snel naar www.krassenenwinnen.nl en maak kans op een nieuwe Kia C'Eed !

 

Lemon8 heeft in opdracht van en in samenwerking met  E-Village voor Kwantum de online kras game ontwikkeld en vormgegeven. 

(sponsoring) Ferry 7e !

www.lemon8.nl | Posted on 21 September 2009

Tijdens een zinderende wedstrijd op het TT circuit in Assen is Ferry van Rijn als 7e gefinished in de Superbike klasse van het Open Nederlands Kampioenschap.  Wij feliciteren hem met zijn prestaties en progressie dit seizoen! 

 

Volgend jaar top-5 ?   ;-)

 

OLCT Nieuwe website

www.olct.nl | Posted on 25 June 2009

Laagdrempelig, no-nonsense en zeer professioneel; zo staat OLCT bekend. Met ruim 15 jaar ervaring in trainingen, opleidingen en reintegratie staan ze voor je klaar.

 

Lemon8 bedacht het concept , ontwierp en ontwikkelde de nieuwe website voor OLCT.

 

Mieke en John, gefeliciteerd !

Buurtdiensten gelanceerd!

www.buurtdiensten.nl | Posted on 17 June 2009

Thuiszorg gaat lang niet altijd om verpleging en verzorging. Daarom is Buurtzorg uitgebreid met ‘Hulp in en om huis'. Voor wie door ziekte of ouderdom allerlei dagelijkse taken niet meer zelf kan doen.

Na de succesvole introductie van de identiteit en website van Buurtzorg hebben we deze stijl nu uitgebreid voor Buurtdiensten :  "het zusje" van Buurtzorg.

CureTape Shop

shop.medicaltaping.com | Posted on 13 May 2009

FysioTape heeft de deuren van haar webshop geopend.

Lemon8 hielp FysioTape bij de selectie, configuratie en inrichting van het shopsysteem.

 

Binnenkort zal het assortiment enorm worden uitgebreid !

Lemon8 Blog

Enter your email address to receive our blog-updates:

Delivered by FeedBurner


May18

iPads and iframe scrolling

So Steve has decided in his infinite wisdom that we don't need to scroll iframes on his iPad. At one point in time, he deemed it acceptable to allow iframes to scroll with two fingers, but apparently we are no longer deserving of that luxury.

Read the full post
Mar3

Ghostery

Ghostery is your window into the invisible web - tags, web bugs, pixels and beacons that are included on web pages in order to get an idea of your online behavior.

Read the full post
Posted by Lars |

0 comments | Read the full post

Tags: ,

Sep12

When customers tell 3 friends, 10 friends, or everyone!

The old adage goes: "A happy customer tells 3 friends, an unhappy customer tells 10". Now that the internet is coming of age, so should customer service. Especially for online businesses. 

Read the full post
Jun17

De knop van 300 miljoen

Doelgericht

Zoals veel van onze klanten al wel weten, hebben wij nogal een eigen kijk op de ontwikkeling van goede web frontends. Het gaat hierbij om eenvoud, nut, de kunst van het weglaten, "unobtrusiveness" en vooral doelgerichtheid.  Aan het laatste is wat ons betreft alles ondergeschikt.

Read the full post
May4

Flattr

Flattr ; een micropayment systeem bedacht door de gasten van The Pirate Bay.

Read the full post
Posted by lars |

0 comments | Read the full post

Tags: ,

Mar31

9 Google tools you might not know about

Of course you know Google. Of course you know it's a search engine. But there are some tools and applications that are a little less well known, but well worth knowing.

Read the full post
Posted by Stacey |

3 comments | Read the full post

Tags: , , ,

Feb1

Bye bye IE6

Google to send Internet Explorer 6 users packing come March.

Als muziek in mijn oren.

Read the full post
Jan15

Google Chrome (1/3)

Het kan je haast niet ontgaan zijn, de reclamecampagne voor Chrome, de gratis webbrowser van Google. Abri's , reclamezuilen langs de snelweg , landelijke dagbladen , overal kwam je opeens dat gekleurde bolletje tegen.

Read the full post
Dec15

Thunderbird 3 en Lightning

Thunderbird 3 is uit , maar de nieuwe Lightning (kalender)nog niet.

Read the full post
Dec4

How a design goes straight to hell

Ooh .. what a feeling of recognition this gave us.


This, dear clients, is what really happens (almost all the time!)

 

Read the full post
Posted by Lars |

1 comments | Read the full post

Tags: , ,