Lemon8

"Making the simple complex is commonplace; making the complex simple, that's creativity."

- Charles Mingus

"Making the simple complex is commonplace; making the complex simple, that's creativity."

Playground

Al onze oude sites gaan het archief in. Altijd leuk om te zien hoe het web in de loop der jaren is veranderd!

 • version1.jpg
  Versie 1: In den beginne...

  Tja, waar moeten we beginnen met het uitleggen van deze versie. Flash was nieuw, frames waren werkelijk nog cool, scherm resoluties waren laag, en Firefox bestond nog niet eens. Laten we het erop houden dat het destijds cool was. En daar laten we het dan maar bij.

  Online van 2001
 • version2.jpg
  Versie 2: De cartoon

  Het werd ons zo vaak gevraagd, dus bij deze het definitieve antwoord op die vraag: Nee, dit is niet iemand van Lemon8. Het is de zus van Stacey. Zij was dapper genoeg om mee te doen aan een maffe fotoshoot waarbij ze onder andere moest plaatsnemen in een ietwat kleine speelgoedkist (waar wij vervolgens een drijvende citroen van hebben gemaakt).

  Online van 2001 - 2002
 • version3.jpg
  Versie 3: De collage

  We waren nog niet helemaal klaar met het vrouw-met-de-citroen thema en gingen voor een collage. Sommige foto's waren niet gebruikt in de eerdere cartoon versie. Samen met een verzameling insecten en vlinders vormde het een eclectisch geheel.

  Online van 2002 - 2003
 • version4.jpg
  Versie 4: De serieuze look

  Na een aantal funky ontwerpen met veel kleur besloten we om iets radicaal anders te doen. Pixel fonts waren het helemaal destijds, dus we kozen voor een bijpassend minimalistich ontwerp. Uiteraard konden we het niet laten en verwerkten een paar citroenen in de foto's.

  Online van 2004 - 2006
 • version5.jpg
  Versie 5: De mash-up

  Met dit ontwerp probeerden we weg te komen van de serieuze look en terug te gaan naar onze "roots". Het idee was om design en code te combineren met een knipoog. Oh, en deze versie was live tijdens de '08 verkiezingen in de US, dus vandaar de 'button'.

  Online van 2006 - 2009
 • version6.jpg
  Versie 6: De langverwachte

  Dit was een tussendoor-versie. De vorige versie was reeds voorbij de houdbaarheidsdatum, en we moesten het blog integreren. We konden echter nog geen afscheid nemen van Spike en zijn citroen speeltje, dus mocht hij blijven

  Online van 2009 - 2011